Organiczne Surowe Kakao Criollo w pastylkach - 0,5 kg

Organiczne Surowe Kakao Criollo w pastylkach - 0,5 kg

Organiczne Surowe Kakao Criollo w pastylkach - 0,5 kg

Więcej szczegółów


122,00 zł brutto

5 dostępnych

Organiczne Surowe Kakao Criollo w pastylkach - 0,5 kg

 

 

Surowe, organiczne kakao w postaci pastylek. Ziarna, z jakich powstaje, są nieprażone. Następnie ziarna są fermentowane w drewnianych skrzyniach, a potem suszone na słońcu. Fermentacja trwa od 5 do 8 dni i sprawia, że ziarna zachowują wszystkie cenne składniki. Po fermentacji ziarna są znów suszone niskiej temperaturze, a następnie mielone, aż do uzyskania konsystencji pasty. Cały proces – od suszenia, przez fermentację i mielenie – jest stale monitorowany, by odbywał się poniżej 45 stopni Celsjusza. Surowe kakao ma lekki kwaskowaty smak, który znika po dodaniu słodzika do napoju, np. syropu daktylowego.
Kakao pochodzi  z peruwiańskiej części Amazonii – duchowej kolebki tej rośliny. Uprawiane jest przez małych hodowców z Peru. Posiada certyfikat Soil Association Organic, co oznacza, że zostało wyhodowane z poszanowaniem środowiska naturalnego.

 

Dzięki formie pastylek, jest łatwe do dozowania i mozna je jeść, jak czekoladę np z rodzynkami, lub  do picia (najlepiej w temperaturze do 50 stopni C)

 

  Kakao Ceremonialne

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Realizuj zamówienie

Szukaj