Grzybek tybetański - kefir leczniczy

Grzybek tybetański - kefir leczniczy

Grzybek tybetański - kefir leczniczy

Więcej szczegółów


25,00 zł brutto

3 dostępnych

Grzybek tybetański - kefir leczniczy

Sposób na długowieczność - medyczny fenomen

 

  Ilość w przesyłce: łyżeczka ziaren grzybka (zapakowane w woreczek z niewielka ilościa mleka)

                             Promocyjnie 2 łyżeczki ziaren grzybka.

  Grzybek tybetański ma postać małych galaretowatych grudek podobnych do różyczek kalafiora wielkości od 3 - 20 mm. Są to symbiotyczne kolonie bakterii i drożdży utrzymane w kefiranie, substancji spajającej strukturę ziarna kefirowego.
  Przy jego pomocy można przygotować pyszny i zdrowy kefirowy napój. Kefir fermentowany grzybkiem tybetańskim to cenne źródło probiotyków. Jego dobroczynne działanie docenili tybetańscy mnisi.
  Dzięki spożyciu takiego kefiru mogli cieszyć się zdrowym i długim życiem. Napój przyrządzony na grzybku zawiera bakterie kwasu mlekowego oraz drożdże i żywe kultury bakterii, jest bogaty w białka, wapń, witaminy z grupy B: B1, B5, B7, B12, niacynę, kwas foliowy, witaminę K, fosfor i magnez.

 

  DZIAŁANIE KEFIRU Z GRZYBKA TYBETAŃSKIEGO:


- poprawia przemianę materii

- oczyszcza oraz odtruwa organizm

- poprawia kondycję układu krążenia

- zapobiega miażdżycy

- łagodzi dolegliwości w chorobie wrzodowej żołądka

- oczyszcza układ moczowy

- wspomaga układ nerwowy

- łagodzi problemy z bezsennością

- poprawia stan skóry, włosów i paznokci

- hamuje procesy starzenia

- wspomaga układ odpornościowy

- dostarcza witamin

- poprawia libido

- zwalcza infekcje grzybicze

- chroni przed nowotworami 

 

Kuracja ma trwać 20 dni, po których następuje 10-cio dniowa przerwa. Kurację powtarzamy nawet przez 5-6 m-cy.



 

JAK HODOWAĆ:

  1. Grzybka przepłucz zimną bieżącą wodą na plastikowym sitku aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta.
  2. Zalej w słoiku lub naczyniu szklanym dwie łyżeczki przepłukanego grzybka szklanką nieprzegotowanego mleka (jeśli jest go więcej, to proporcjonalnie dolać więcej mleka).
  3. Słoik lub naczynie przykrywamy gazą lub filtrem (np. takim do parzenia kawy), by zapewnić dostęp powietrza, ale zabezpieczyć przed zabrudzeniami.
  4. Odstaw naczynie na 24 godziny w ciepłe miejsce.
  5. Po 24 godzinach przemieszaj go plastikową lub drewnianą łyżką i przecedź przez plastikowe sitko – napój nadaje się natychmiast do picia lub po schłodzeniu w lodówce (najlepiej spożyć w ciągu kolejnej doby).
  6. Grzybka przepłucz zimną bieżącą wodą na plastikowym sitku aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta.
  7. Ponownie umieść grzybka w słoiku i zalej na 24 godziny mlekiem

 

  Ilość w przesyłce: łyżeczka ziaren grzybka (zapakowane w woreczek z niewielka ilościa mleka)

  

  Zdrowie i medytacja

  Rahula.pl - Buddyjski Sklep Internetowy

 

 

Koszyk  

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Realizuj zamówienie

Szukaj